053 2032 136

Een kop koffie met… Lissa Assink

De mensen achter SDO Support; wie zijn dat eigenlijk? Ze stellen zichzelf graag aan je voor. Regelmatig gaan we in gesprek met een medewerker of iemand die nauw betrokken is bij de organisatie. Deze keer is dat Lissa Assink. Bekende naam? Klopt: Lissa is de dochter van directeur Marcel. Ze drinkt haar koffie zwart, is geboren en getogen in Enschede, speelt hockey – in hetzelfde team als collega Lianne – en is afgestudeerd in rechten. Maak kennis met onze ambitieuze en ervaren projectcoördinator Wmo/Jeugd.

Groei in kennis

“Bij ons thuis doen we eigenlijk allemaal iets in de zorg, of dat nou praktisch zorg verlenen is of zorgaanbieders en gemeenten ondersteunen”, vertelt Lissa. “In de startfase van Wmo Support werkte ik af en toe een dagje mee. Dat werden er steeds meer en dat lukte prima naast mijn studie. Tijdens mijn stage werkte ik hier een half jaar fulltime en sinds mijn afstuderen ben ik hier drie dagen in de week. Ik heb meegemaakt hoe SDO Support in korte tijd is gegroeid. Niet alleen in bezetting – we zijn ondertussen voor de tweede keer verhuisd – maar ook in kennis. Van simpele Excel-bestanden naar goede, handige en betrouwbare systemen. Mooi om die ontwikkelingen te zien!”

Juridische zaken en meer

“Ik heb veel rapportages gemaakt van cliëntervaringsonderzoeken en kwaliteitsonderzoeken. Collega’s voerden de huisbezoeken uit en van de data maakte ik rapportages. Dit heb ik nu overgedragen aan een andere collega. Altijd goed als iemand er met een frisse blik naar kijkt. Nu houd ik me bezig met de juridische zaken die voorbijkomen, zoals arbeidsovereenkomsten. Maar bijvoorbeeld ook met financiën. Zo ben ik projectmedewerker voor een gemeente en houd ik me bezig met factuurcontrole en administratie. Voor zorgaanbieders is administratie niet het leukste gedeelte van hun werk. Maar het moet toch gebeuren en wij zijn er juist sterk in. Fijn als je elkaar daarin kunt helpen!”

Nieuwe privacywetgeving

“Vanaf mei 2018 treedt de nieuwe privacywet in werking. We zijn op dit moment druk bezig ons hierop voor te bereiden. Zo hebben we een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aangesteld; een interne toezichthouder op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wmo Support heeft het goed voor elkaar op het gebied van privacy en we vinden het belangrijk om te blijven kijken naar wat er nóg beter kan. Dat doen we in samenwerking met een advocaat die gespecialiseerd is in privacy en gegevensbescherming.”

Ambitie

Aan ambitie geen gebrek. Naast haar werk bij SDO Support werkt Lissa twee dagen bij een ander bedrijf waar ze zich bezighoudt met een combinatie van juridische zaken en HR. “Wat ik daar leer kan ik hier naartoe meenemen, en andersom. Ik hoop nog verder te studeren om ook theoretisch onderlegd te zijn in bedrijfskundige zaken. Wat ik zo leuk vind aan ons team is dat we heel verschillende achtergronden hebben wat betreft opleiding. Zo hebben we samen veel kennis in huis. We werken hard, houden van aanpakken en zijn betrokken. Daarnaast is het gewoon heel gezellig op kantoor. En mijn vader als ‘baas’? Dat gaat echt heel erg goed. Al is het wel fijn dat ik niet meer thuis woon, zodat het onder het avondeten niet meer over ons werk gaat. Maar daar heeft de rest aan tafel misschien wel meer last van dan wijzelf”, lacht Lissa.

Bericht geplaatst in 2017