053 2032 136

Een kop koffie met … Susan Maas

De mensen achter SDO Support: wie zijn dat eigenlijk? Ze stellen zichzelf graag aan je voor. Regelmatig gaan we in gesprek met een medewerker of iemand die nauw betrokken is bij de organisatie. Deze keer zitten we aan de thee met managementassistente Susan Maas. Alhoewel ze pas begin 2019 aan de slag is gegaan bij SDO Support, weet ze nu al dat ze hier helemaal op haar plek zit. Dat had ze niet eens hoeven te vertellen, dat kun je al direct aflezen aan haar ontspannen en enthousiaste uitstraling!

Van het notariaat naar het sociaal domein

Voor Susan is het haar eerste baan als managementassistente. Ze is destijds na haar HEAO (management, economie en recht) begonnen als notarieel medewerker bij een notariskantoor. Daar heeft ze met veel plezier gewerkt. Het kantoor deed veel op gebied van onroerend goed (de overdracht van woonhuizen). Later kwam daar de specialisatie ondernemingsrecht bij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de oprichting, statutenwijziging en fusies van besloten vennootschappen, stichtingen en verenigingen. Naast gedegen juridische kennis, vraagt dat ook om cijfermatig inzicht. Beide vaardigheden komen nu goed van pas bij haar nieuwe functie bij SDO Support. Want ja, wat doe je als je al twintig jaar dezelfde baan hebt? Ga je dan voor de volgende twintig jaar of maak je de balans op en kies je een andere weg? Eentje die een stuk onzekerder is, maar ook een stuk uitdagender? Je raadt het al, Susan houdt wel van een uitdaging!

Ik zie genoeg uitdagingen

De uitdaging ligt onder andere op het gebied van het professionaliseren. SDO Support is sinds de oprichting in 2014, flink gegroeid. Het hebben van een groter aantal klanten en medewerkers vraagt om veel structuur en discipline op administratief gebied. “De administratie was prima op orde hoor, toen ik hier begon. Toch vind ik het leuk om te kijken of er dingen anders of beter geregeld kunnen worden. Het is bijvoorbeeld veel makkelijker als iedereen met hetzelfde soort bestand zijn gewerkte uren of declaraties doorgeeft. In een wat oudere organisatie zijn dat soort dingen allemaal ingericht, daar gaan wij dus nu ook aan werken. Het is ook de bedoeling dat ik een aantal zaken die nu zijn uitbesteed, zelf ga oppakken. Onderdelen van de financiële administratie en de salarisadministratie zijn daar voorbeelden van.” Die mentaliteit van Susan van aanpakken en effectief werken, sluit precies aan bij die van SDO Support. Zelf vindt ze het allemaal volkomen normaal wat ze doet, maar dat is het niet: wij willen haar voor geen goud meer missen!

Een zeer breed takenpakket

“Ik wist dat ik wat anders wilde gaan doen, maar had nog niet helemaal voor ogen wat dat dan moest zijn. Deze functie als managementassistente sprong eruit omdat de vacaturetekst me aansprak. Van zowel de veelzijdigheid van de functie als het beeld dat ik kreeg van de organisatie werd ik enthousiast. De uitstraling sprak me aan: heel toegankelijk en informeel. Dat beeld van de organisatie werd ook nog eens versterkt door de teksten en beelden op de website. Bij de pagina over de organisatie en de medewerkers viel vooral die Twentse nuchterheid me op. Bij mijn eerste gesprek wist ik het zeker: hier wil ik werken! Die nuchterheid vertaalt zich in medewerkers die heel open zijn en in een ontspannen werksfeer. Dat past wel bij mij.
De inhoud van de functie is heel breed: ik heb niet alleen de gebruikelijke taken van een managementassistente, maar ik hou me ook bezig met de financiën, personeelszaken en de salarisadministratie.

Lekker in de buitenlucht

“Ik vind het heerlijk om dingen uit te zoeken en onbekende terreinen te betreden. Zowel in mijn werk als tijdens de vakanties met mijn gezin. Mij zul je niet snel twee keer op hetzelfde vakantieadres zien, ik ontdek liever nieuwe plekken. De reis door Amerika vond ik geweldig, maar ook binnen Europa zijn er genoeg mooie dingen te ontdekken.”
Op sportief gebied ligt haar hart eigenlijk bij tennis. Door blessureleed kan ze die sport helaas niet meer beoefenen. Na een uitstapje naar de sportschool is mountainbiken nu haar nieuwe sportliefde. “Ik ben echt van de buitensport. En ik zit in een erg leuke groep dames, die elke woensdagavond samen door het bos crossen, en regelmatig ook op zondagochtend.” Met haar hond, een labradoodle, wandelt ze dagelijks in de mooie omgeving van Delden. Dus genoeg mogelijkheden om buitenlucht op te snuiven na een dag op kantoor!

Bericht geplaatst op 8 juli 2019