053 2032 136

Een kop koffie met… Brigitte Schrave

De mensen achter SDO Support; wie zijn dat eigenlijk? Ze stellen zichzelf graag aan je voor. Regelmatig gaan we in gesprek met een medewerker of iemand die nauw betrokken is bij de organisatie. Deze keer is dat projectcoördinator Wmo/Jeugd: Brigitte Schrave. Drinkt haar koffie zwart, is getrouwd, heeft een zoon, is geboren en getogen in Enschede en komt als het even kan op de fiets naar kantoor.

Vanaf de start betrokken

Brigitte werkt vanaf december 2015 bij SDO Support. Daarvoor werkte ze op financieel en administratief gebied bij een uitgeverij van dag- en weekbladen. “Het sociaal domein was een hele nieuwe wereld voor me”, vertelt Brigitte. “In de uitgeverswereld had ik te maken met producten en nu met persoonsgegevens. Maar de basis is hetzelfde, ik heb altijd veel met verschillende applicaties gewerkt en blijf graag nog meer nieuws leren. Toen Marcel via mijn LinkedIn-pagina contact met me opnam hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Een relatief klein team en een groeiend bedrijf in de opstartfase, dat sprak mij aan. En zo ging ik van een groot concern naar een kleinere organisatie. Mooi om er de afgelopen jaren steeds meer medewerkers bij te zien komen.”

Excel-expert

Eerder werd Brigitte al een paar maanden gedetacheerd naar de gemeente Lochem, en op dit moment werkt ze – sinds vorig jaar augustus – drie dagen per week voor de gemeente Zutphen, waarvan twee dagen op locatie. Daar ondersteunt ze vooral de backoffice activiteiten Jeugd van de gemeente. “Van het maken van bestandvergelijkingen en verwerken van facturen tot klantcontact met zorgaanbieders. Je krijgt zo een kijkje in andermans keuken, dat is heel interessant. En het maakt je kennis nog breder, want niet elke gemeente werkt met dezelfde systemen. Doordat ik inmiddels veel gezien heb kan ik ook meedenken in het proces. Ondertussen voel ik mij al aardig thuis in Zutphen en ben ik één van de collega’s, zelfs als ‘externe’. Ik vind het belangrijk om ook regelmatig op kantoor in Enschede te zijn, minstens één dag in de week. Het is fijn om bij te praten en om te horen van collega’s wat er speelt.” Andersom zijn haar collega’s blij als ze hun Excel-expert een vraag kunnen stellen over formules. Brigitte lacht: “Ja, ze weten me hier goed te vinden als het om cijfers gaat! Onder mijn werkzaamheden vallen dan ook het maken van managementrapportages en de aanlevering van gegevens voor de gemeentelijke monitor.”

Maatschappelijk betrokken

“Ik vind het goed om echt iets te mogen betekenen voor gemeenten”, vertelt Brigitte. Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor haar, ook naast haar werk. Zo is ze penningmeester bij haar volleybalclub en bij Scouting ‘t Volbert.  Onze zoon is als welp op Scouting gegaan en dan raak je als ouder(s) ook betrokken. Inmiddels is hij daar aan de slag als leiding en zit ik in het bestuur. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de Zonnebloem. Zij organiseren onder andere vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Je begeleidt ze bijvoorbeeld tijdens het eten en verschillende uitjes, en houdt ze gezelschap. Heel bijzonder om te mogen doen.”

Gemeenten ondersteunen en ontlasten

“Onderlinge betrokkenheid is er ook op mijn werk. We kunnen ons als collega’s heel goed toetsen aan elkaar en elkaar helpen. Het werken in een relatief klein team maakt heel betrokken. Ik kan heel erg in mijn computer duiken, maar rond lunchtijd komt er altijd iemand langs om me achter mijn beeldscherm vandaan te halen. Fijn om even uit je werk getrokken te worden. Ik hoop nog heel lang deelgenoot te zijn van Wmo Support. Mijn hoop is dat we blijven groeien en over heel Nederland meer gemeenten gaan ondersteunen en ontlasten.”

Bericht geplaatst in 2017