053 2032 136

Een kop koffie met… Mike Huiskes

De mensen achter SDO Support; wie zijn dat eigenlijk? Ze stellen zichzelf graag aan je voor. Regelmatig gaan we in gesprek met een medewerker of iemand die nauw betrokken is bij de organisatie. Deze keer is dat projectcoördinator Wmo/Jeugd: Mike Huiskes. Hij begint zijn werkdag graag met twee kopjes koffie, het liefst met geschuimde melk, om vervolgens de rest van de dag over te stappen op het drinken van water. Een gezonde keuze, die wellicht te maken heeft met zijn sportieve carrière. Of zou het komen omdat hij zo gedreven is in zijn werk en een fles water vullen nou eenmaal sneller gaat dan telkens naar de keuken lopen voor een kopje van het een of ander?

Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen

Mocht je Mike tegenkomen en een leuk gesprek met hem willen aanknopen, begin dan over de nieuwste gadgets op technologisch gebied: dan ben je voorlopig nog niet uitgepraat! Mike kan zich helemaal storten op de nieuwste technische snufjes van Apple en Microsoft. Daarnaast voetbalt Mike graag. Deze sport is voor hem een manier om zich lekker te ontspannen. Dat betekent echter niet dat hij zomaar een balletje trapt: in 2017 heeft hij de overstap naar Achilles‘12 in Hengelo gemaakt om daar als rechtsbuiten in het eerste elftal te kunnen spelen, met het doel om het maximale uit zichzelf te halen. “Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en te kijken hoeveel ik nog kan verbeteren.”

Bewust gekozen voor het sociaal domein

Mike zit helemaal op zijn plek bij SDO Support, de keuze om hier te gaan werken is weloverwogen geweest. “Ik heb de hbo-opleiding Sport, Gezondheid en Management gevolgd. Deze opleiding is breed georiënteerd, maar mijn voorkeur voor de combinatie van gezondheid en management kwam al snel naar voren.” Na het voltooien van deze opleiding en het opdoen van werkervaring, vond Mike het tijd om gericht op zoek te gaan naar een organisatie waar hij zich kon gaan specialiseren. En die specialisatie wilde hij graag doen op gebied van het sociaal domein. Op LinkedIn ging hij op zoek, en het was direct raak: hij kwam bij SDO Support (toen nog Wmo Support) terecht. Ze bleken een vacature te hebben en op zoek te zijn naar mensen die zich graag willen ontwikkelen. Dat matchte perfect met het ijverige en onderzoekende karakter van Mike.

Werken aan een betere samenwerking tussen gemeente, zorgaanbieders en cliënten

Iedereen die bij SDO Support begint, start met een interne opleiding. Mike is daarna een paar maanden aan de slag gegaan als contractbeheerder in Drachten, bij de gemeente Smallingerland. “De gemeente Smallingerland bevond zich in de voorbereidende fase van het contracteren van zorgaanbieders en wilde graag de samenwerking tussen de gemeente, zorgaanbieders en cliënten verbeteren. Een onderdeel van dit project was het inzichtelijk maken van de dienstverlening per zorgaanbieder (en hun onderaannemers) in de vorm van een productenboek. Dit boek helpt Wmo-consulenten om de dienstverlening van de zorgaanbieders beter te leren kennen. Ook kunnen de Wmo-consulenten met behulp van het productenboek cliënten beter wegwijs maken binnen het grote zorgaanbod.”

Het was mooi om te zien dat de opzet inderdaad werkte!

“Als afsluiting van het project heb ik een informatiemarkt georganiseerd, waar ik ook het productenboek heb gepresenteerd. Het doel van deze markt was om de Wmo-consulenten kennis te laten maken met de verschillende zorgaanbieders in de regio, zodat ze nog beter cliënten kunnen adviseren in het maken van een keuze. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers daadwerkelijk met elkaar in gesprek zouden gaan, heb ik de markt dynamisch opgezet. Het was mooi om te zien dat deze opzet inderdaad werkte!
Het was een erg leuk project om te doen. Ik heb veel geleerd over het zorgaanbod in de Wmo, had veel contact met de diverse zorgaanbieders en ik heb met veel verschillende Wmo-consulenten gesproken over hun informatiebehoefte. Ook heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen, onder andere in het organiseren van evenementen. Vanuit mijn positie als contractbeheerder heb ik het sociaal domein een keer kunnen ervaren vanuit een ander perspectief. Dat leverde me nieuwe inzichten op, die ik weer mee kan nemen in volgende projecten.”

Flexibel in werklocatie

Naast dit soort tijdelijke projecten, houdt Mike zich bezig met de uitvoering van de backoffice voor gemeenten. “Wanneer we de volledige backoffice voor een gemeente uitvoeren, dan doen we dat vanuit ons kantoor in Enschede. Na mijn opdracht in de gemeente Smallingerland heb ik een aantal weken volledig bij ons op kantoor gewerkt. Op dit moment ben ik echter alweer voor drie dagen per week gedetacheerd bij een gemeente hier in Twente.”

Wat het werken hier zo leuk maakt?

“Wat het werken hier zo leuk maakt? Ik vind het fijn dat ik de ruimte krijg om op onderzoek uit te gaan en mezelf te ontwikkelen. Het wordt hier gewaardeerd als je iets signaleert en het vervolgens zelfstandig oplost. Het werk is heel gevarieerd, mede doordat je bij verschillende gemeenten in de keuken kunt kijken. Wat ik ook heel erg fijn vind, is dat iedereen elkaar zo goed helpt. Er is totaal geen onderlinge concurrentie, wij hebben er juist plezier in om samen tot het beste resultaat te komen. Ik werk heel gestructureerd en secuur, dat past bij mijn karakter, en het past ook goed bij het werk dat ik hier doe. Mijn hulpvaardigheid zorgt ervoor dat ik niet rust voordat een gemeente tevreden is. De waardering die ik daarvoor terugkrijg, geeft me veel energie!”

Bericht geplaatst op 27 augustus 2018