053 2032 136

Een kop koffie met… Robbert Pezy

De mensen achter SDO Support; wie zijn dat eigenlijk? Ze stellen zichzelf graag aan je voor. Regelmatig gaan we in gesprek met een medewerker of iemand die nauw betrokken is bij de organisatie. Deze keer is dat projectcoördinator Wmo/Jeugd: Robbert Pezy. Is geboren en getogen in Enschede, volleybalt fanatiek en houdt van een pittige bak koffie.

Veelzijdig

Toen Robbert startte bij SDO Support was het sociaal domein voor hem niet nieuw. Al tijdens zijn studie human resource management rolde hij als zorgconsulent in de zorgwereld. Bij een zorginstelling verrichte hij allerlei administratieve taken en had hij contact met zowel cliënten als medewerkers. “Daarna heb ik bij verschillende organisaties ervaring opgedaan op het gebied van zorgadministratie”, vertelt Robbert. En nu is hij al bijna twee jaar werkzaam als projectmedewerker bij SDO Support. Samen met collega’s is hij verantwoordelijk voor de backoffice van gemeenten. Wat dat inhoudt? “Nieuwe beschikkingen doorvoeren, facturen beoordelen en veel contact met zowel de gemeente als zorgaanbieders. Voor twee gemeenten ben ik het eerste aanspreekpunt als het gaat om operationele zaken. Het is fijn dat we als collega’s elkaars gemeenten inmiddels goed kennen, zodat we elkaar kunnen ondersteunen en werk van elkaar kunnen overnemen als dat nodig is. Verder kan het ook voorkomen dat ik een periode de financiële afdeling van een gemeente of zorgaanbieder ondersteun op locatie. Het financiële aspect van de zorg is ontzettend interessant. Ik kom in mijn werk geregeld tegen dat organisaties moeite hebben met het op orde houden of brengen van hun administratie. Het is voor ons een mooie uitdaging om daarin te ondersteunen en er samen uit te komen.”

Contacten door heel Nederland

“Meedenken met zorgaanbieders en gemeenten vind ik een van de leukste dingen aan dit werk. Wat is de situatie, waar lopen ze tegenaan en hoe kunnen wij ze faciliteren? Inmiddels hebben we veel kennis van verschillende gemeenten en regio’s in huis. Gemeenten hebben allen een eigen manier van communiceren, passend bij mentaliteit van de inwoners. Dit maakt dat ik vaak moet schakelen wanneer ik telefonisch contact heb. Het komt voor dat ik het ene moment iemand uit Groningen aan de telefoon heb en het andere moment iemand uit het westen. Deze afwisseling zorgt voor uitdaging in mijn werk!”

Goed contact geeft energie

“Ik krijg veel energie van contact met mensen. Dat komt goed uit, want ik spreek genoeg mensen”, vertelt Robbert. “Mijn achtergrond in communicatie en human resource management komt goed van pas. Bij gesprekstechnieken en kwaliteitsonderzoeken voor huishoudelijke hulp, bijvoorbeeld. Eens per twee weken ga ik een dag bij mensen op huisbezoek. We controleren de kwaliteit van de huishoudelijke hulp en nemen daarbij een vragenlijst af. Mensen laten je in hun eigen huis binnen, dat maakt dit werk en de gesprekken die je hebt soms heel persoonlijk. Ik heb weleens meegemaakt dat iemand aan het begin van een gesprek begon te huilen. Niets is zo mooi als iemand dan kunnen achterlaten met een grote glimlach op het gezicht. Goed contact met mensen maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ook mijn fantastische collega’s spelen daar een grote rol in. Ons team is redelijk jong, lekker down-to-earth en vooral heel sociaal naar elkaar toe. En ze zeggen het me eerlijk als ik te veel koffiedrink”, lacht Robbert terwijl hij nog een kop koffie pakt. Iets te slap naar zijn smaak. Maar dat is natuurlijk makkelijk op te lossen: er gaat gewoon nog een espresso doorheen.